Muuda keelt:

Smart-ID

Paragraphs

Smart-ID on tasuta rakendus, mis toimib isikut tõendavana dokumendina (nagu ka ID-kaart, Mobiil-ID või PIN-kalkulaator) ja võimaldab Sul sisse logida SEB internetipanka, kinnitada makseid ja allkirjastada digitaalseid dokumente. Rakendus on saadaval kõigile meie klientidele, kellel on internetiühendusega nutitelefon või tahvelarvuti.

Rakenduse alla laadimine

Google Play link
App Store Link
 Tehnilised nõuded
Image
breakfast, phone, coffee

Smart-ID rakenduse töötas välja meie koostööpartner SK ID Solutions. Baltikumis on rakendusel enam kui 2,9 miljonit aktiivset kasutajat, mis teeb sellest kõige populaarsema internetipanga autentimisvahendi.

Smart-ID seadistamine

ID-kaardi või passiga, kasutades biomeetrilisi andmeid

  • Saab teha kodust
  • Saadaval, kui oled varem olnud Smart-ID kasutaja

Juhised (SK ID Solutions veebilehel)

Elektroonilise või mobiilse allkirjaga

  • Saab teha kodust
  • Saadaval uutele kasutajatele ja korduvaks seadistamiseks

Juhised (SK ID Solutions veebilehel)

ID-kaardi ja kaardilugejaga

  • Saab teha kodust
  • Saadaval, kui oled varem olnud Smart-ID kasutaja

Juhised (SK ID Solutions veebilehel)

Pangakontoris

  • Saadaval uutele kasutajatele ja korduvaks seadistamiseks
  • Alaealistele ja esmakordsetele kasutajatele tasuta (täiskasvanutel tuleb korduva seadistamise eest pangakontoris maksta seadistamistasu vastavalt kehtivale hinnakirjale)

Broneerin aja

Lapsed ja noorukid vanuses 7–17 aastat saavad Smart-ID seadistada, kui külastavad pangakontorit seadusliku eestkostjaga.

Smart-ID kasutamine

SEB internetipanka sisse logimine

  1. Vali internetipanga sisselogimise lehel autentimisviis Smart-ID;
  2. Sisesta oma internetipanga kasutajatunnus ja isikukood;
  3. Vajuta „Sisenen“;
  4. Ava oma telefonis Smart-ID rakendus (kui see ei avane automaatselt). Veendu, et internetipangas näidatav kood ühtiks Smart-ID rakenduse koodiga, seejärel sisesta PIN 1 kood;
  5. Kui sisestasid õige PIN 1 koodi, avaneb internetipank mõne sekundi pärast automaatselt.

Maksete ja taotluste kinnitamine

  1. Täida maksevorm ja vajuta nuppu „Kinnitan makse“;
  2. Ava oma telefonis Smart-ID rakendus (kui see ei avane automaatselt). Veendu, et internetipangas näidatav kood ühtiks Smart-ID rakenduse koodiga, seejärel sisesta PIN 2 kood;
  3. Kui sisestasid õige PIN 2 koodi, ilmub makse kinnitus mõne sekundi pärast automaatselt.

NB! Smart-ID rakenduse kasutamisel loe alati hoolikalt kontrollkoodi all olevat teksti – seal on kirjas, milline toiming ootab kinnitust.

Smart-ID blokeerimine

Sinu raha ja andmete kaitsmiseks blokeeritakse Sinu Smart-ID konto järgmistel juhtudel:

  • Kui PIN-kood sisestatakse kolm korda järjest valesti, blokeeritakse konto kolmeks tunniks.
  • Kui pärast kolmetunnise blokeeringu lõppu sisestatakse PIN-kood veel kolm korda järjest valesti, blokeeritakse konto 24 tunniks.
  • Kui PIN-kood sisestatakse pärast 24-tunnise blokeeringu lõppemist uuesti valesti veel kolm korda järjest (kokku üheksa korda järjest), blokeeritakse konto jäädavalt Sinu rahaliste vahendite ja andmete turvalisuse huvides. Smart-ID kasutamise jätkamiseks pead oma konto seadmest kustutama ja selle uuesti seadistama.

Korduma kippuvad küsimused

Korduma kippuvad küsimused

Lisainfot Smart-ID turvalisuse, kasutamise ja muude teemade kohta leiad meie koostööpartneri ja rakenduse arendaja SK ID Solutions kodulehelt.

 

Korduma kippuvad küsimused seoses SEB-ga

Saad ühe Smart-ID-konto abil sisse logida ka teiste pankade internetipankadesse ja kinnitada tehinguid ka nendes pankades. Eri pankade jaoks võivad olla vajalikud erinevad täiendavad toimingud, kuid üldiselt saadab vastav pank teie sisselogimisel või tehingute tegemisel Sinu Smart-ID-le automaatselt kinnituse.

Jah, kui kasutad erakliendi internetipanka sisselogimiseks Smart-ID rakendust, saad sisse logida ka ettevõtte internetipanka. Selleks logi pärast Smart-ID seadistamist kõigepealt sisse erakliendi internetipanka.

Kui Sa ei kasuta Smart-ID rakendust autentimiseks teistes pankades, kustuta lihtsalt oma Smart-ID konto ja eemalda rakendus telefonist või tahvelarvutist. Veendu, et Sul on ka teised autentimisvahendid, et saaksid internetipanka sisse logida ja tehinguid kinnitada – näiteks ID-kaart või PIN-kalkulaator.